Lidt info om cykler i Købehavn

Hovedstaden blev for mange tidsperioder siden udnævnt som den vestlige verdens cykelmekka, og for nylig kom der yderligere en imponerende statistisk perle på bordet. Man ser i år flere cykler i Købehavn, ift. biler og anden trafik. Denne fact er fantastisk, hvis du holder det op mod den øvrige moderne eropæiske og amerikanske verdensdel. Derudover ser man de krystalklare goder, at luften, vi indånder, højnes, fordi vi har minimal udledning afluftforurenende gasser end hvis mange flere brugte deres bil. Foruden det ydermere relativt safe at køre på cykel i København, Århus og andre større byer, fordi vi har cykelstier på alle hovedfærdselsårene, og derfor er du stort set aldrig palle alene i verden, hvorfor du har minimal fare for, at bilerne overser dig og din cyklist. Dog skal du endnu holde øje med højredrejende store køretøjer.
Med udgangspunkt i ovenstående er du statistisk set selv en der kører på cykel og trænger måske til en bedre dame- / herrecykel. Samt givetvis er en af dine unger blevet så gammel, at det har brug for sin personlige børnecykel. Vær sikker på at gå med en cykel, der er svarende til behovet. Af denne grund er det nødvendigt at gøre sig klart, hvis du alene skal cykle begrænsede afstande inde i byen og eventuelt vil kunne klare dig siddende på en klassisk herre- og/eller damecykel i Raleigh stil, eller du kører meget langt hen til dit arbejde, og på dette grundlag skal tjekke sportscykler.
Er du lidt gammel af gårde, plages af f.eks. svage knæ eller fx blot lidt magelig, er en el cykel en god chance. Her kan du overveje, om du drømmer om elcykleni hurtig model, standard eller for eksempel mere klassiske bycykel. Sådan en tohjulet model er også klimavenlig, eftersom cyklen får energi fra batterier, der har længere batteritid. Der findes forskellige mekanismer, men el-cyklerne med motor i centrum plus forhjulsmotor er lige nu de mest bedste i EU. Man har dertil elcykler som har bagdreven motor. Centermotoren udgør den mest prissatte, men den har dog så også et ekstraordinært komfortabelt elmotortræk. Brandet er adskillige af de samme fabrikanter, som ligeledes laver el-modellerne. F.eks. Centurion og Jensen.